Babyfoto’s

Wat groeien de kinderen toch snel‘ en ‘Waar is de tijd gebleven?’. Die opmerkingen komen niet zelden terug op verjaardagen of andere mijlpalen in het leven. In je herinnering lijkt het moment nog maar een seconde geleden, maar de realiteit laat zien dat het vaak al jaren geleden is dat je met je baby in je armen stond. Die mooie ogen, dat guitige gezichtje en de onschuldige uitstraling. Wat zou het mooi zijn om dat gevoel opnieuw te beleven! Met mooie baby foto’s kun je dat heerlijke gevoel een klein beetje terug krijgen. Maar hoe maak je nu eigenlijk de allermooiste babyfoto’s? Op deze pagina ga ik je een paar tips geven waarmee je zelf al een mooi begin kunt maken aan je collectie babyfoto’s. Voor een echte fotoshoot zou ik je overigens adviseren om naar een gespecialiseerde fotograaf te gaan. Hij of zij is dagelijks in de weer met een fototoestel en weet dan ook hoe er het beste gefotografeerd kan worden en welke poses perfect zijn voor een babyfoto shoot.

Waar let je op bij een goede babyfoto?

Voor de foto’s die je zelf wilt maken van je baby geef ik hieronder een aantal tips:

  • Probeer onopvallend te fotograferen. Bij jonge baby’s is dit nogal makkelijk, zij merken waarschijnlijk weinig als je met een fototoestel paraat staat. Maar voor kinderen die al wat aan het opgroeien zijn, kan het dan lastig zijn om een natuurlijke foto te maken. Hou daarom ook altijd je camera bij de hand. Hierdoor kun je ook foto’s maken als er zich een mooi moment voordoet waar je niet op gerekend had.
  • Scherpe ogen. Bij een goede camera kun je vaak foto’s maken waarbij sommige delen van het lichaam minder scherp zijn, dit kan een mooi effect geven, maar zorg er wel voor dat de ogen van je baby altijd scherp zijn.
  • Close up. Als je een serie foto’s wilt maken dan kan het leuk zijn om de voetjes te fotograferen. Deze voetjes groeien de komende jaren vrij snel en zijn daarom extra mooi om vast te leggen tijdens de babyfase.
  • Let op de lichtval. Een algemene tip voor fotograferen, let op het tegenlicht.

Ik hoop dat je iets kunt met deze tips. Kom je er niet uit, vraag dan een willekeurige fotograaf om je te helpen. Als je toch van plan bent een professionele fotoshoot te doen, let dan eens op hoe de fotograaf bepaalde facetten benadert.

Leave a Reply

Your email address will not be published.