Foto bewerken voor jouw website

Foto’s worden al heel lang amper nog afgedrukt. Veel mensen hebben hen foto’s op de computer staan en bewerken foto’s om het mooier en digitaal te maken. Ook veel mensen posten hen foto’s online, voornamelijk beroepsgerelateerde foto’s zo laten veel fotografen hen werk online zien. Om jouw foto’s op je website neer te zetten is het belangrijk om met een paar zaken rekening te houden in Photoshop. In deze cursus Photoshop CC leer je nog veel meer over Photoshop.

Foto formaat

Het is goed om ten eerste het formaat van de foto aan te passen, wanneer je jouw foto rechtstreeks van jouw HD camera op internet zal zetten zal deze nog een veel te groot formaat hebben. Hiermee zal hij niet alleen lelijk worden verkleind op de site maar hiermee wordt ook de database snel vol.

Opslaan voor het web

Via Photoshop ligt er dus de mogelijkheid om de foto qua afmeting te verkleinen. Maar ook de bestandsgrootte doet er toe anders zit de database snel vol. Je kunt in Photoshop kiezen voor de optie; opslaan voor het web. Hiermee wordt de foto gecomprimeerd en zal je moeten kiezen voor het bestandstype JPEG. Dit neemt minder ruimte in beslag dan een PNG.

Bestandsnaam

Ten laatste is het belangrijk om de foto een relevante naam te geven, zo kunnen ze goed worden gevonden op het internet. Zoekmachines kunnen namelijk niet zien wat er op een foto staat maar ze lezen alleen de naam. Zorg dus voor relevante zoekwoorden in de naam, gebruik daarnaast geen spaties maar streepjes tussen woorden, sommige browsers en servers hebben moeite met spaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.