Huwelijksfotografie

De mooiste dag uit je leven. Hoe leg je die het beste vast? Dat is uiteraard onder ander afhankelijk van je budget, neem je één of misschien zelfs twee fotografen. Huur je een bekende van je in of ga je voor professionaliteit? Dat zijn vragen die je jezelf kunt stellen als je aan het voorbereiden bent voor je huwelijk. Huwelijksfotografie is een vak apart. Je kunt mensen namelijk niet de hele tijd laten poseren en je wilt de sfeer zo goed mogelijk in beeld laten komen. Daarom is niet iedere fotograaf geschikt als huwelijksfotograaf. Waar moet je op letten als je een fotograaf voor een bruiloft zoekt?

Waar let je op bij een huwelijksfotograaf?

Het mooiste is om iemand te vinden die je via via al eens in actie hebt gezien. Bijvoorbeeld bij een bruiloft van kennis of familie. Vraag bij dat bruidspaar dan gerust eens naar de foto’s en ervaringen. Als je binnen dat netwerk niemand kunt vinden kun je ook kiezen om via internet te oriënteren. Belangrijk is dan dat je een duidelijk beeld krijgt van alle mogelijkheden die er zijn bij één fotograaf. Spreek ook bijvoorbeeld eens af om ervaringen te delen en wat foto’s te bekijken. Zo kun je kijken of deze fotograaf bij je past en je huwelijk vast kan gaan leggen op de manier die jullie graag willen!

Goedkoop is duurkoop?

Deze wet gaat lang niet altijd op, ook bij huwelijksfotografen hoeft dit niet het geval te zijn. Sommige fotografen hebben een natuurtalent maar werken nog aan hun portfolio. Dan kun je voor een strakke prijs zeer mooie huwelijksfoto’s krijgen. Wel kan de prijs een indicatie zijn. Je kunt bovendien maar één keer de foto’s maken en deze foto’s zijn over 50 jaar nog te bekijken. Veel gehoord is dan ook dat niemand bespaart op de huwelijksfoto’s. Het is de herinnering die je houdt aan je huwelijksdag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.