Laat je interieur op een professionele manier fotograferen

Mooie interieurfoto’s maken lijkt simpeler dan het is. Als je echt mooie foto’s wilt maken van een interieur, of dit nu particulier of zakelijk is, dan moet je goed letten op de details. JKF verstaat dit vak als geen ander. Al vele jaren maakt Jansje Klazinga prachtige interieurfoto’s voor diverse opdrachtgevers. Dit varieert van foto’s van bedrijven die in het jaarverslag worden verwerkt tot schitterende fotoreportages voor gerenommeerde woonmagazines zoals VT wonen en Eigen Huis & Interieur Magazine. Wil je jouw interieur ook op een professionele manier laten vastleggen? Kijk dan eens rond op de website en laat je inspireren.

Details zijn belangrijk


Interieurfotografie is veel meer dan “even een paar foto’s maken van een ruimte”. De foto’s moeten worden gemaakt met oog voor detail. Niets wordt dan ook aan het toeval overgelaten als Jansje Klazinga aan het werk is. Kleine details worden aangepast, een vaasje bloemen nog net even anders gezet, een beeldje op een kast verplaatst. De foto’s moeten immers perfect zijn en de sfeer van het interieur goed weergeven. Dit kan alleen als je goed op deze details let. Het resultaat is een serie perfecte foto’s. Niet alleen gemaakt met de juiste belichting, maar ook met gevoel en liefde voor het vak. En dat zie je meteen.

Waar moet ik op letten als ik zelf aan de slag ga?


Wil je zelf mooie foto’s van je interieur maken, dan zijn er een paar zaken waar je op kunt letten. Wat door JKF interieurfotografie ook wordt gedaan en waardoor je de mooiste foto’s krijgt. Zorg er allereerst voor dat je de juiste lichtinval hebt. Felle zon zorgt voor donkere schaduwen. Te weinig licht geeft een te donkere foto waarop details niet goed te zien zijn. Verder is het belangrijk goed te kijken wat je fotografeert. Haal overtollige spullen weg. Een foto waarop gebruikte koffiekopjes op tafel staan is niet erg professioneel. Tenzij je er iets speciaals mee wil zeggen. Een slaapkamer waarvan het bed slordig is opgemaakt levert geen mooie foto op. Let ook op dat persoonlijke eigendommen zoals fotolijstjes met privé foto’s niet worden gefotografeerd als dat niet de bedoeling is. Houd ze buiten beeld of haal ze even weg. Zorg dat het interieur goed schoon is. Vlekken en stof zijn soms pijnlijk goed op foto’s te zien.

Laat je het liever aan de professional over?


Als je mooie foto’s van je interieur wilt laten maken en je ziet het niet zitten om dit zelf te doen dan kun je altijd een beroep doen op JKF Fotografie. Jansje Klazinga werkt door het hele land en komt graag naar je toe om jouw interieur op zijn allermooist vast te leggen. Dit kan het interieur van een woonhuis zijn, maar natuurlijk ook van je bedrijfspand. Deze foto’s kun je gebruiken voor je website, voor een brochure of andere publicatie op papier of online.

Zoveel stijlen, zoveel foto’s


Niets is zo persoonlijk als het interieur van je huis of kantoor. Of je de inrichting nu zelf hebt gedaan of hiervoor een binnenhuisarchitect in de arm hebt genomen, het eindresultaat is hopelijk helemaal naar wens. Wil je van je interieur mooie foto’s laten maken, dan kun je daarvoor een beroep doen op JKF. Hiermee heb je een garantie voor de mooiste foto’s. Jansje Klazinga zal bij haar bezoek graag advies geven om het interieur zo mooi mogelijk op de foto te zetten. Met oog voor de kleinste details waar je zelf wellicht niet op zult letten als je de foto’s zelf zou hebben gemaakt. Maar juist kleine details kunnen het verschil maken. Natuurlijk zal de stijl van inrichting altijd worden gerespecteerd bij het maken van de foto’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.