Portretfotografie

Een mooie professionele portretfoto kan erg goed van pas komen in je zakelijke, maar ook privé leven. Allereerst komt je portretfoto natuurlijk te staan op je identiteitsbewijs. Deze hoef je hopelijk niet dagelijks te laten zien en hiervoor volstaat een minder mooie foto ook nog wel. Maar ga eens na, op LinkedIn en andere social media platformen wordt de eerste indruk meestal bepaald door de foto die op het profiel staat. Daarom is een goede portretfoto, vastgelegd door een professionele fotograaf, geen overbodige luxe.

Waar let je op bij een portretfoto en welke portretfotograaf kies je?

Waar let je op bij een portretfoto?

Het mooie aan foto’s is dat je eerst een kijkje kunt nemen bij het werk dat wordt geleverd door de fotograaf. Let hierbij op de diversiteit die de fotograaf in zijn of haar foto’s aan kan brengen. Het kan bijvoorbeeld mooi zijn om losse en zakelijke stijlen af te wisselen in een bepaalde foto shoot. Op die manier kun je tenslotte je portretfoto’s voor meerdere doeleinden gebruiken! Let er ook op hoeveel ervaring de fotograaf al heeft met portretfoto’s. Meer ervaring zal namelijk vaak gepaard gaan met hogere kosten. Dit maakt op zichzelf niet zoveel uit, een goede portretfoto laat een indruk achter die weleens onbetaalbaar zou kunnen zijn.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sollicitatie of andere gelegenheid waarbij de ontvanger je nog nooit in het echt heeft gezien. We zeggen namelijk allemaal wel dat we niet oordelen op uiterlijk, maar als puntje bij paaltje komt dan blijkt uiterlijk toch een belangrijke factor te zijn in het oordeel..

Leave a Reply

Your email address will not be published.